«Μπελάδες με μουστάκια»: Ένα παραμύθι διαφορετικό από όλα τα άλλα

 

Σε τι περιπέτειες θα μπλέξει ο Μάκης ο γάτος, πώς θα αντιδράσει ο μικρός φίλος του Δημήτρης και πώς οι δύο τους θα γίνουν τελικά αχώριστοι; Όλα τα ερωτήματα θα βρουν απαντήσεις μέσα από τις σελίδες του πανέξυπνου αφηγήματος για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες δια χειρός Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη
 
Τα τεράστια μάτια του Μάκη που προδίδουν ότι έχει προηγηθεί μεγάλη σκανδαλιά, οι απέλπιδες προσπάθειες του Δημήτρη να αθωώσουν τον χαριτωμένο, τριχωτό ένοχο και η μαμά με το… βλέμμα αστροπελέκι είναι οι τρεις κεντρικοί ήρωες της νέας ιστορίας «Μπελάδες με μουστάκια» που φέρει την υπογραφή της πολυβραβευμένης συγγραφέως Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη.
 
Το παραμύθι, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Mamaya, περιγράφει την «έφοδο» του γάτου Μάκη στην πενταμελή οικογένεια του Δημήτρη, διεκδικώντας μία θέση ανάμεσά τους.
 
Ο Μάκης, όμως, είναι ένας τετραπέρατος γάτος γεμάτος ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αναστατώνει το σπίτι και δη τη μαμά του Δημήτρη, δεν είναι ζηλιαρόγατος, αλλά… ζημιαρόγατος!
 
Αυτά, όμως, τα μοναδικά χαρακτηριστικά του γουργουριστού φίλου τα ήξερε ο Δημήτρης όταν αποφάσισε να τον πάρει στο σπίτι.
 
Βέβαια, η μαμά δεν δείχνει πολύ ικανοποιημένη με τις σκανδαλιές του Μάκη και έτσι δίνει στον Δημήτρη δύο επιλογές: Είτε ο σκανδαλιάρης γατούλης θα ταξιδέψει στο σπίτι της γιαγιάς, είτε θα στειρωθεί για να μείνει στην οικογένεια.
 
«Στείρωση;» και τι σημαίνει αυτό; Σαν από μηχανής θεός θα φτάσει η «γατογιατρίνα» που θα αναλάβει να εξηγήσει στον Δημήτρη τι ακριβώς είναι η επέμβαση αυτή και γιατί πρέπει να γίνει.
 
Η απόφαση, όμως, μοιάζει πολύ δύσκολη για τον μικρό πρωταγωνιστή της γατο-ιστορίας, ενώ ακόμα και ο μικρός Μάκης πρέπει να κάνει διπλο-βάρδια στα γουργουρητά για να τον αποσπάσει από τις σκέψεις, στις οποίες έχει βυθιστεί: «Ναι;» ή «όχι» στη στείρωση.
 
Μέσα από το δαιδαλώδες μονοπάτι των ερωτημάτων ο Δημήτρης θα συνειδητοποιήσει την ευθύνη της φροντίδας ενός κατοικίδιου και στο τέλος του παραμυθιού θα πει μία μαγική φράση που θα δώσει τη λύση στο δίλημμα…
 
Το βιβλίο «Μπελάδες με μουστάκια» με όμορφη εικονογράφηση του Στέφανου Βλασακάκη εξηγεί στους μικρούς αναγνώστες με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο τις ευθύνες που συνοδεύουν την απόκτηση ενός μικρού ζώου και μεταφέρουν ευφυώς τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε το παιδί να αντιληφθεί ότι ένα κατοικίδιο δεν είναι λούτρινο, αλλά μία ζωή με ανάγκες που χρειάζεται σεβασμό και πολλή αγάπη. 
 
ΠΗΓΗ
Copyright © 2021, MAMAYA, All rights reserved.