Τρία συναρπαστικά βιβλία από τις Εκδόσεις Mamaya "LIFO"


Η Μamaya μπορεί να αυτοσυστήνεται ως μία καινούργια μικρή εκδοτική εταιρία, ωστόσο ψάχνοντας στους τίτλους της μπορείς να βρεις μεγάλο ενδιαφέρον και πολλούς σύγχρονους νέους συγγραφείς που έχουν να προσφέρουν στην ελληνική λογοτεχνία.

Τι μπορεί να γίνει όταν κάποια ερωτικά, αισθησιακά, παθιασμένα κείμενα ενώνονται με πρωτότυπα, ιδιαίτερα, εντυπωσιακά εικαστικά; Μία μοναδική έκρηξη των αισθήσεων μέσα από της σελίδες ενός βιβλίου.
Πόσοι γνωρίζουν πως ο Υάκινθος πριν να γίνει ευωδιαστό λουλούδι ήταν ένας πανέμορφος νέος που προκάλεσε την ερωτική αντιζηλία δύο πανίσχυρων θεών;
Πώς το τζιτζίκι προτού μεταμορφωθεί στον τροβαδούρο του καλοκαιριού ήταν ένας νέος που έζησε τον απόλυτο έρωτα με τη θεά Ηώ;
Πώς στις πάνω στον ουρανό ανάμεσα στα άστρα βρίσκονται οι δυο Κινέζοι εραστές του Γαλαξία;
Και πώς ο Σαίξπηρ εμπνεύστηκε τον υπέρτατο ύμνο στον έρωτα, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, από δύο παθιασμένους νέους στη Βαβυλώνα;
Αυτές και πολλές άλλες συναρπαστικές ερωτικές ιστορίες θα συναντήσει κανείς μέσα στο βιβλίο Έρως της Χριστίνας Μανιά, με εξαιρετικά εικαστικά που προσφέρουν μοναδική τέρψη στο μάτι, της Μαρίας Καλιαμπέτσου.
Τι είναι το Έρως 
Πρόκειται για δεκαεπτά μοναδικές ιστορίες αγάπης, που άφησαν έντονα το αποτύπωμά τους στις παγκόσμιες μυθολογίες. Από τη Φρυγία στην Κίνα, από την Ινδία στην Κορνουάλη κι από τους Μαορί στους Ινδιάνους της Καλιφόρνιας ο έρωτας είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής σε αυτό το διαφορετικό και πρωτότυπο βιβλίο.
Ο Τριστάνος, ο Πύραμος, ο Κίντου, ο Υάκινθος, η Aρτεμη, ο Πυγμαλίων και πολλοί άλλοι συναντούν το άλλο τους μισό: Την Ιζόλδη, τη Θίσβη, τη Νάμπι, τον Απόλλωνα, τη Δίκτυνα, τη Γαλάτεια.
Ιστορίες που ταξιδεύουν και μαγεύουν. Ιστορίες που όπως γράφει και ο Χρήστος Χωμενίδης στον πρόλογό του, ανεβάζουν τη θερμοκρασία, γίνονται αισθησιακές , ενίοτε και τολμηρές.
Γραμμένες σε μία ιδιαίτερη φόρμα που άλλοτε τείνει προς το ποίημα κι άλλοτε προσομοιάζει με διήγημα αυτές οι ιστορίες παντρεύονται αρμονικά με τα υψηλής αισθητικής , πρωτότυπα, σαγηνευτικά εικαστικά που θα μπορούσαν να κοσμούν την πιο εστετ γκαλερί. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Ένα ξεχωριστό βιβλίο όπου κείμενα και εικόνες ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε έναν ονειρικό χωροχρόνο, όπου παντοδύναμος οδηγός είναι ο έρωτας.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον έρωτα, στα πολλαπλά του πρόσωπα αλλά και στην αδιαμφισβήτητη δύναμή του πάνω σε θεούς κι ανθρώπους.
Γιατί να το αποκτήσεις;
Το καλύτερο δώρο για τον ή την εκλεκτή της καρδιά σας αλλά και για όποιον θέλγεται από τη δύναμη του φτερωτού θεού. Ένα βιβλίο από τους εραστές των αιώνων για τους αιώνια ερωτευμένους.
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της LIFO εδώ


 
Copyright © 2021, MAMAYA, All rights reserved.