Λίζα Βάρβογλη: Μπορεί και τα καταφέρνει!

 

Η Λίζα Βάρβογλη, που αφηγείται η ίδια τον δικό της μύθο:

«…Για φανταστείτε μια πόλη όμορφη σαν παραμύθι, χτισμένη στην αγκαλιά της θάλασσας με ένα πύργο λευκό, ωραίες πλατείες και πορφυρά ηλιοβαιλέματα… Ε, λοιπόν σε μια τέτοια παραμυθένια πόλη γεννήθηκα! Στην πανέμορφη αυτή πόλη, αγάπησα τα παραμύθια να τα ακούω, να σκαρώνω τα δικά μου, αλλά κια να ακούω τις ιστορίες των ανθρώπων που είναι σαν παραμύθια. Και τότε ήρθε το δίλημμα: τι να διαλέξω: Παραμυθένια παραμύθια ή ιστορίες ανθρώπων σαν παραμύθια; Βρήκα τη δική μου χρυσή τομή σπουδάζοντας ψυχολογία στην Αμερική – έκανα το διδακτορικό μου και στη συνέχεια τη μετά-διδακτορική μου εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Harvard – και γράφοντας τα δικά μου παραμύθια. Τώρα διδάκω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και βοηθάω μικρούς και μεγάλους όταν το δικό τους παραμύθι, η δική τους ζωή, δεν είναι ωραία, να βρουν τρόπους να την «ξαναγράψουν» και να την κάνουν καλύτερη…»   
 

Την συναντάμε στον Εκδοτικό χώρο αρχικά στις Εκδόσεις Καστανιώτη με εμπνευσμένους τίτλους: «Σου έχω πει χίλιες φορές, να μην λες υπερβολές» και «Έχασα το χρώμα μου και ψάχνω να το βρώ». 

 
Έπειτα, στις Εκδόσεις Modern Times: «Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο». 
 
 
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουν την χαρά να φιλοξενήσουν μια δυνατή σειρά με τίτλο: «Ζωή σαν παραμύθι».
 
 
Και φτάνουμε στο εκρηκτικά δημιουργικό 2015 με το ξεκίνημα των Εκδόσεων Mamaya που φιλοξενούν τους πρώτους νέους τίτλους:
«Το Μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού»
Ένα παραμύθι με μυστήριο και περιπέτεια για αγόρια και κορίτσια (3-9 ετών) , που προάγει την αυτοπεποίθηση, τη συναισθηματική νοημοσύνη, τη συνεργασία και τη θετική σκέψη. Το μότο «Μπορώ και τα καταφέρνω» γράφεται σε 34 διαφορετικές γλώσσες και περιμένει τα αντίστοιχα αυτάκια να το ακούσουν και να το φωνάξουν δυνατά: Μπορώ και τα καταφέρνω!!!!!
«Το Μυστήριο του Μεγάλου Μαύρου σκύλου»
Ένα παραμύθι γρίφος, που οι ήρωές του και κυνηγοί μυστηρίων, Ανελάντα και Μάξιμος θα το λύσουν με το μυαλό και την καλοσύνη τους.
Και τα Χριστούγεννα έρχεται το: 
«Το Μυστήριο των Χριστουγέννων»
Με την Ανελάντα και τον Μάξιμο να φτάνουν ως τον Βόρειο Πόλο για να το λύσουν!

Η λαμπερή θετική στάση ζωής την ανταμείβει αντίστοιχα και το 2016 της φέρνει τα πρώτα Βραβεία:
1ο Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Public
Βραβείο Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στον Πολιτισμό και στον χώρο του παιδικού βιβλίου

 
Επίσης, τα βιβλία της βρίσκονται υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής γιατί προάγουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη – φιλία, οικογένεια, άμιλλα.
Η Λίζα Βάρβογλη, πρόσωπο ιδιαίτερα ζεστό και θετικό με μια λαμπρή αύρα, μας καθηλώνει με την αισιοδοξία της και μας παρασύρει στη λυτρωτική μαγεία του κόσμου της.
Ονειρεύεται να καταφέρουν τα βιβλία της να αποτελέσουν εργαλεία κοινωνικής ζωής και εκπαίδευσης.
Το moto της ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ που γράφτηκε σε 34 διαφορετικές γλώσσες, προάγει την αυτοπεποίθηση, την συναισθηματική νοημοσύνη, τη συνεργασία και τη θετική σκέψη.
Είναι ο δικός της στόχος και όπως χαρακτηριστικά λέει , προτείνει στους γονείς να κάνουν στα παιδιά τους ένα τεράστιο δώρο. Ένα δώρο εύκολο, γρήγορο, ανέξοδο. Ένα δώρο ζωής για τα παιδιά! Να τους εμπνεύσουν την αισιοδοξία και την ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!
Λίζα Βάρβογλη, θέλουμε να είμαστε δίπλα σου και να μας παρασύρει η ορμή της χαράς της ζωής, της ζωής σου.
Καλή συνέχεια στο έργο σου!

ΠΗΓΗ
Copyright © 2021, MAMAYA, All rights reserved.