Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη

Γεννήθηκα στην Αθήνα –µια πόλη φωτεινή– µε παππούδες από την Τήνο και το Πήλιο (τι συνδυασµός!). Έχω σπουδάσει σκηνογραφία – ενδυµατολογία και παιδαγωγός – νηπιαγωγός (άλλος ένας τροµερός συνδυασµός!). 
Θα ήθελα να ταξιδεύω συνέχεια και να αποκτώ νέους φίλους. Πρακτικά αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο, όπως θα αντιλαµβάνεστε, αλλά… ευτυχώς υπάρχουν τα παραµύθια! Έτσι, έχω κάνει δέκα υπέροχα ταξίδια και ξεκινώ τώρα (µε τη Mamaya) το ενδέκατο!  
Ανάµεσα από τα ταξίδια, περιδιαβαίνω στο εκδοτικό στερέωµα, κυρίως στον µαγικό χώρο του παιδικού βιβλίου, ως υπεύθυνη δηµοσίων σχέσεων και µάρκετινγκ. Ακόµα, το όνοµά µου κρύβεται –ως συντονίστρια έκδοσης– σε πολλές γνωστές παραγωγές παιδικών βιβλίων.  
Προσπαθώ να αποτυπώσω όλα αυτά «τα µικρά τίποτα» που δεσπόζουν στη ζωή των µικρών παιδιών και να παίξω µαζί τους. Έτσι, άλλοτε θέλω να γίνω ήρωας, άλλοτε θέλω µια βροχή από δώρα, άλλοτε θέλω φίλους παντοτινούς και… άλλοτε ένα ζωάκι ΚΑΤΑ∆ΙΚΟ µου! 
Αναµνηστικά από τα ταξίδια µου; Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίµου», Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, βραχεία λίστα των βραβείων του περιοδικού «∆ιαβάζω», και ένα βιβλίο που αγοράστηκε από την Ελβετία και κυκλοφορεί στη γερµανική γλώσσα. 
Λατρεύω τα παιδιά, τα όνειρα και τον ήλιο.

 

 

 

 

Copyright © 2021, MAMAYA, All rights reserved.